powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Το ΑΣΕΠ σας ενημερώνει


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καλεί όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετέπειτα και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα να καταγράψουν/επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και

προσόντα τους.

Εντοπίστηκαν 830.000 ανασφάλιστα οχήματα


Ποιοι θα πληρώσουν 
και πόσα

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «έτρεξε» τη διασταύρωση και εντόπισε περισσότερα από 830.000 ανασφάλιστα οχήματα.
Το σχέδιο καταπολέμησης του φαινομένου «ανασφάλιστα οχήματα» -ένα φαινόμενο «βόμβα» για την ελληνική κοινωνία καθώς κάθε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ανασφάλιστος οδηγός ισοδυναμεί με οικονομική εξόντωση τουλάχιστον μιας ολόκληρης οικογένειας- έχει καταρτιστεί από πέρυσι τέτοιο καιρό ενώ πήρε μορφή νόμου τον περασμένο Απρίλιο. 
Τον Νοέμβριο συγκροτήθηκε επιτροπή με στόχο να βρεθεί τρόπος εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων με τη χρήση της τεχνολογίας. Αυτό κατέστη εφικτό προ ημερών και η πρώτη διασταύρωση ολοκληρώθηκε. 
«Μίλησαν» τα computerτου υπουργείου Μεταφορών με τα αντίστοιχα της ΓΓΠΣ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και προέκυψε ο κατάλογος φωτιά.
Η συνέχεια –όταν θα ανάψει το πράσινο φως- θα είναι η εξής:

Κάλεσμα σε παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ Άρτας



Ο ΕΛΓΑ Άρτας καλεί τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από το χαλάζι της 21ης Ιανουαρίου 2014 να περάσουν από το Δημαρχείο να παραλάβουν τις σχετικές δηλώσεις.
Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται συμπληρωμένες στο γραφείο των ανταποκριτών έως 2 Φεβρουαρίου 2014 και από Δευτέρα έως Πέμπτη  8:00-10:00 το πρωί.

Οι παραγωγοί παρακαλούνται να έχουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας, βιβλιάριο τραπέζης  και τη δήλωση ΟΣΔΕ (χαρτογραφικό υπόβαθρο). Όσοι παραγωγοί έχουν βιβλιάρια ΑΤΕ θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός διακινητής, που μετέφερε μία μη νόμιμη μετανάστρια



Συνελήφθη, χθες (29-01-14)  το απόγευμα στο 58,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, από αστυνομικούς  της Ειδικής Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία ομοεθνή του, ηλικίας 22 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Βασιλικού θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου στο Βασιλικό



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Ο Σύλλογος Γυναικών Βασιλικού θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου στο Βασιλικό.


Για το Δ.Σ.

Ο Πανηπειρώτικος Σύλλογος Εύβοιας ανταμώνει σε παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:30 στο κέντρο «Ποσειδώνια» στην Χαλκίδα



Παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι.
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014
Στο κέντρο «Ποσειδωνία».
Ώρα: 12:30
Συμμετέχει η ορχήστρα του Γιώργου Χαλιγιάννη.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6972584769 - 6974664025 – 2221021480

Ο διεθνής Ρουμάνος Aurelian Chițu υπέγραψε στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ



Ο 23χρονος διεθνής Ρουμάνος μέσος Aurelian Chițu είναι και επίσημα παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα από την Πέμπτη.
Η σχετική ανακοίνωση: 
Ο Aurelian Chițu, μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, παρουσία του αντιπροέδρου και υπευθύνου του ιατρικού team της ομάδας μας κου Χρήστου Παπαγεωργίου, υπέγραψε το συμβόλαιό του και  δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:
«Γνωρίζοντας και από κοντά, τους ανθρώπους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να παίξω γρήγορα και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους φιλάθλους μας».

Ο Aurelian Chițu, γεννήθηκε στις 25-3-1991 και έχει ύψος 1,83. Προηγούμενες ομάδες: Unirea Slobozia, Viitorul Constanta, Valenciennes. Είναι διεθνής με την ομάδα της Ρουμανίας.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ...» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:00 στα γραφεία της, Στ. Καλλάρη 2, Παραλία Θεσσαλονίκης



Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα και διασκέδαση, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 20:30 στην ταβέρνα «Η Ρόδα», Σαλαμίνος 50, Καλλιθέα



Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για συνταξιούχους του Δημοσίου



Έχουν τη δυνατότητα υπολογισμού της σύνταξής τους, αλλά και της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησής τους 
 
Ηλεκτρονικά τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του Δημοσίου

Νέων τεχνολογιών εφαρμογές αναπτύσσει το υπουργείο Οικονομικών, στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έχει τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πύλη με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.
Μέσω της πύλης οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν ήδη τη δυνατότητα υπολογισμού της σύνταξής τους και, από την 1η Ιανουαρίου 2013, παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησής τους. Ακόμη, έχει τεθεί σε λειτουργία, από την 1η Ιανουαρίου 2014, σχετική εφαρμογή και πλέον διατίθενται ηλεκτρονικά τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του Δημοσίου, από τη διαδικτυακή πύλη.

Άνοιξε η εφαρμογή «e-παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών



Άνοιξε τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να πρέπει να καταφεύγουν στο ταμείο της εφορίας.
Τα παράβολα έχουν ηλεκτρονική μορφή. 
Σ' αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και για τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός αναζητούμενος με ένταλμα σύλληψης για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή



Συνελήφθη, σήμερα (29-01-2014) τα ξημερώματα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 29 χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εξέλθει από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή του Τμήματος Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή, πράξεις που έγιναν στις 18-04-2013 στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών Μεσσηνίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΙΚΑ: Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου η πληρωμή των συντάξεων



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Εξαίρεση θα γίνει για τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠΟΤΕ) οι οποίες θα καταβληθούν την επομένη 31 Ιανουαρίου.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2 και Βασιλίσσης Σοφίας), παρουσιάζει το βιβλίο της Ελένης Χατζούδη-Τούντα «Ταξιδεύοντας από την Αθήνα στο Μπιζάνι»


ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:
«ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»
 Η Πράξη «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ Κ...ΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1: «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΕΩΣ 14.02.2014 ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ των ωφελουμένων της ανωτέρω Πράξης που υλοποιείται στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Δωδώνης.
Υπενθυμίζεται ότι καλούνται να υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής:
οι κάτοικοι των Δήμων Ιωαννιτών, Ζίτσας και Δωδώνης που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες στόχου:
Άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην Πράξη ή Ασφαλισμένοι/ες στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000,00 € για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00 €. Επισημαίνεται δε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια του εισοδήματος.
Ο κύριος στόχος της Πράξης με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης και κινητοποίησης των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας 100 θέσεων απασχόλησης για ανέργους και αγρότες βάσει διαγνωσμένων αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας της περιοχής παρέμβασης.
 Για την παραλαβή πληροφοριακού υλικού, παροχή διευκρινήσεων καθώς και για την υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» στην ακόλουθη διεύθυνση: Πλ. Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45332 και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510 36686 & 26510 83087.


Η αναλυτική πρόσκληση, τα δικαιολογητικά καθώς και το τυποποιημένο έντυπο της αίτησης είναι επίσης διαθέσιμα και στο Website της Α.Σ.: www.topsa-ioannina.gr και στο Website της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (Συντονιστής Εταίρος): www.epirussa.gr.

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας", το Θέατρο Μπολσόι και η εταιρεία Pathe Live συνεχίζοντας την συνεργασία τους παρουσιάζουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα τις «Χαμένες Ψευδαισθήσεις»

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας", το Θέατρο Μπολσόι και η εταιρεία Pathe Live συνεχίζοντας την συνεργασία τους παρουσιάζουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα τις «Χαμένες Ψευδαισθήσεις».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ανέβηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο στη σκηνή της ιστορικής Grand Opera και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αποδοχή από το κοινό με παρατεταμένο χειροκρότημα που «ξάφνιασε» ευχάριστα τους χορευτές αλλά και τους διοργανωτές της περιοδείας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι Μαντειώτες έκοψαν και φέτος την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους


ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Τα Μαντειώτικα"

Το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων σας προσκαλούν στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν στις 31 Ιανουαρίου 2014 στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Δήμου Ιωαννιτών



Το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων σας προσκαλούν στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν στις 31 Ιανουαρίου 2014 στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Δήμου Ιωαννιτών.
Πρόκειται για εκδήλωση-παρουσίαση της μουσικής παράδοσης των Σουλιωτών με τίτλο:
«ΕΙΣ ΣΟΥΛΙ ... ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΛΥΡΑΝ ΜΟΥ ΜΕ ΣΑΣ ΝΑ ΨΑΛΛΩ».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση του δίσκου ακτίνας (cd) που εξέδωσε το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση με τη συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης, αποτέλεσμα ενδελεχούς μακροχρόνιας ερευνητικής εργασίας του Παναγιώτη Τζόκα.
Οι εξαιρετικοί λαϊκοί οργανοπαίχτες της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη, συνεπικουρούμενοι από τους άξιους ερμηνευτές Σάββα Σιάτρα, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Τζίμα, Γιώργο Πατσιούρα, Ηλιάνα Τζόκα, θα ερμηνεύσουν ζωντανά το έργο επί σκηνής.
Θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρωμανού και του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π. Ζήση.  Σκηνοθετική επιμέλεια: Παναγιώτης Τζόκας. 
Αφήγηση: Γιώργος Τζέρμπος.
Τα έσοδα από την πώληση του δίσκου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
και της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
 ***
Το Σούλι, το δικό μας, την πιο γνήσια «εικόνα» της Ηπείρου-και των Ηπειρωτών-επέλεξε η Μοίρα, ώστε, το χέρι των αιώνων να λαξεύσει υψηλά εξάρματα διπλού γρανίτη: Και στους όγκους τους σκληρούς των βουνών των Σουλιώτικων, αλλά και στην ψυχή, στο φρόνημα των ίδιων των Σουλιωτών. Ίλιγγος δέους και για τα δύο.
  Άνθρωποι περήφανοι και σκληροί- εικόνα του τόπου- όχι απλά ελεύθεροι, αλλά: ανυπότακτοι! 
Μόνος «Αφέντης» τους: το Χρέος!
Το χρέος στης ζωής τις Αξίες, τις άξιες.
  Άντρες πολεμιστές με αρετές πρωτόγονες και πρωτόγνωρες: «με την ορμή λεόντων και την ευκινησία τραγιών», όπως παραδέχονται με θαυμασμό ευρωπαίοι περιηγητές, που θεωρούν πλέον και τις πιο επίλεκτες αυτοκρατορικές φρουρές αλλά και τους ονομαστούς Γρεναδιέρους -τη φρουρά του Μεγάλου Ναπολέοντα-κατώτερους από τους Σουλιώτες.
Αρετές που τις προσφέρουν «κέρασμα» ψυχής στο «Συμπόσιο» και τη μέθη ζωής περήφανης.
  Κι οι Σουλιώτισσες ανάλογα: Αντρογυναίκες δίπλα τους.
Με το Μεγάλο τους Άλμα, όχι ως «Αποχαιρετισμό» αλλά ως «χαιρετισμό Δοξαστικό» προς τη Ζωή. Τραγουδιστό.
Την ώρα τη μεγάλη του εκούσιου κατακρημνισμού.
Στο Ζάλογγο και στο Σέλτσο.
Που, όμως, το χέρι της Αθανασίας τις αδράχνει.
Και τις στήνει στο χείλος ψηλά.
Σε χορό.
Ψυχών λευκών αέναο.
Στων αιώνων τη «μαρμάρωση».
Στο γαλάζιο του ουρανού μετέωρες.
Προς Υψηλά όπως παλιότερα κάποιος (Ηπειρώτης κι αυτός) «κατέθεσε» τη γραπτή «μαρτυρία».
  Το «προσκύνημα» στο χώρο των «αετών» των ανυπότακτων-ακόμα και νοερό- δεν αποτελεί απλό χρέος.
  Κάποτε, οι καιροί το καθιστούν Ανάγκη. Και αποτελεί τύχη μοναδική για μας που διαθέτουμε τέτοια «ταμεία» (αποθήκες με αποθέματα) ψυχικού σθένους και ρυθμούς, ακένωτα.


Κώστας Κίγκας

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης θα συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα: Εις Σούλι «…να φέρω την λύρα μου με σας να ψάλλω» την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 μ.μ. στα Γιάννενα

H Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου έκοψε την ''Πίτα των Ηπειρωτών'' και γλέντησε Ηπειρώτικα, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014



Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα, όπου η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης- Παλαιού Φαλήρου ''Τιτάνη'' είχε προγραμματίσει να κόψει την  ''Πίτα των Ηπειρωτών'' από τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά και να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη Πίτα  και να γλεντήσουν ηπειρώτικα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια το άξιο Δ.Σ. της Ένωσης, την  Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την  εξαίρετη, αποτελεσματική και ουσιστική και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της ΄Ενωσης Ηπειρωτών  Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου Κλαίρη Δεληγιάννη, και τα μέλη του Δ.Σ., που στην πλειοψηφία είναι γυναίκες (στο 7μελές Δ.Σ. οι 4 είναι γυναίκες),  όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν (χορευτικά, μουσικό, θεατρικό) γιατί χαίρουν της εκτίμησης των  Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο  και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις,  που είτε διοργανώνει η 'Ένωση, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.

Ποιες σχολικές αργίες καταργούνται



Επιμήκυνση του σχολικού έτους με βάση διεθνή πρότυπα μελετά το υπουργείο Παιδείας, μέσω της κατάργησης αργιών, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Στα σχέδιά του είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από τις 11 Σεπτέμβρη, αλλά και η παράταση των μαθημάτων μέσα στο Μάιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μελετάει με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση να ανοίγουν τα σχολεία 6 ή 8 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά ένα δεκαήμερο αργότερα απ' ό,τι κάθε χρόνο.
Επιπλέον, προς κατάργηση οδεύει η αργία του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα.
Οι μαθητές θα επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 
Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι ειδικότερα για τις διακοπές του Πάσχα, η συγκεκριμένη αλλαγή θα ευνοήσει και τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους.
Σε συνέντευξή του ο υπουργός κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος είχε επισημάνει ότι η επιμήκυνση του σχολικού έτους εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της αναπροσαρμογής των παιδαγωγικών μεθόδων, οι οποίες περιλαμβάνουν, επίσης, αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων με συνεπακόλουθη μείωση της διδακτέας ύλης.

ΠΗΓΗ: www.e-typos.com

Ο Γιάννης Πετράκης στο τιμόνι του ΠΑΣ Γιάννινα



Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της  με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη.
Ο Γιάννης Πετράκης δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:

«Είναι τιμή για εμένα που καλούμαι να υπηρετήσω τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Πιστεύω πολύ στην ομάδα, την δυναμική της και την δουλειά μου. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 8% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στο τρίτο τρίμηνο του 2013



Οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 9,9% των αποδοχών των εργαζομένων

Πτώση 8% κατέγραψε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στο τρίτο τρίμηνο 2013 σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς .
Αναλυτικότερα το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από τα 33 δισ. ευρώ, στα 30,4 δισ. ευρώ.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 9,9% των αποδοχών των εργαζομένων και στην μείωση κατά 8,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά.

Σύλληψη λαθροδιακινητών στους Νεγράδες και στη διασταύρωση Δελβινακίου Πωγωνίου



Συνελήφθησαν, το Σάββατο (25-01-2013), σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 45χρονος Αλβανός και ένας 31χρονος Έλληνας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για προώθηση – διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μεσημεριανές ώρες χθες, εντοπίστηκε στους Νεγράδες Ιωαννίνων, αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανό στο οποίο επέβαινε ένας 25χρονος ομοεθνής του, λαθρομετανάστης.
Στη δεύτερη περίπτωση, όπως διαπιστώθηκε, χθες το βράδυ στη διασταύρωση Δελβινακίου, ένας 31χρονος Έλληνας μετέφερε οδικώς με αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, μία 20χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος οδηγός φορτηγού που μετέφερε 58 αλλοδαπούς



Συνελήφθη προχθές το βράδυ στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας 38χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο.
Όπως διαπιστώθηκε ο 38χρονος μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, πενήντα οχτώ (58) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Η Αδελφότητα Χρυσορραχητών Πωγωνίου σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ., στο κέντρο «Παπαδήμας»



Αγαπητοί συγχωριανοί, το Δ.Σ. της Αδελφότητας σε συνεδρίαση στις 15/01/2014 αποφάσισε και προτείνει σε πείσμα των δύσκολων καιρών να βρεθούμε όλοι στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει την Κυριακή  23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., στο κέντρο «Παπαδήμας» (Λεωφόρος Δημοκρατίας 9 στην 7η στάση Μενιδίου Καματερό)
Τιμή πρόσκλησης: 15 Ευρώ
Στην τιμή της πρόσκλησης συμπεριλαμβάνονται τα ποτά και τα αναψυκτικά.

Ο χορός είναι ελεύθερος, προσφορά της αδελφότητας.

Η ενορία του Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος διοργανώνει Συναυλία Αλληλεγγύης, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου



Στην εκδήλωση αυτή η ενορία του Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος θα τιμήσει τον Δάσκαλο της Βυζαντινής Μουσικής και Διευθυντή της Παιδικής Χορωδίας του Ναού κ. Νεκτάριο Θάνο για τα 10 χρόνια προσφοράς του στην Ενορία.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» και ο Δήμος Δωδώνης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» σας προσκαλούν σε Ημερίδα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. Δημαρχείο Δήμου Δωδώνης



Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Βελλαϊτών, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο



Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Βελλαϊτών, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας



Αρβανιτόπουλος: 
«Περισσεύουν οι αργίες, θα προχωρήσει η αξιολόγηση»

"Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄ αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο" υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι "όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί". 

4 στους 10 θα παραχωρούσαν τα ακίνητά τους στο δημόσιο για να πληρώσουν φόρους



Την άμεση και επείγουσα ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τον διπλό φόρο ακινήτων και για τον παράλογο φόρο «υπεραξίας», πριν οδηγηθούν εκατοντάδες ιδιοκτήτες, πωλητές και συμβολαιογράφοι ακόμη και στις φυλακές λόγω αδυναμίας πληρωμής επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκε έρευνα της εταιρίας Kapa Researc από την οποία προκύπτει γενική επιδείνωση της κατάστασης στη μισθωτική αγορά και δυσκολία των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις. Ακόμη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 73% των πολιτών χαρακτηρίζουν τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ως άδικο φόρο.
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα:
-Διπλασιάστηκαν σε μια χρονιά οι φόροι, έκτακτες εισφορές κλπ. ως ποσοστό επί του εισοδήματος των ιδιοκτητών από ακίνητα. Συγκεκριμένα, από 22 % που ήταν σύμφωνα με την περσινή έρευνα, εφέτος διαμορφώνονται στο 43,3% του εισοδήματος. Επιπλέον, ένας στους δύο ιδιοκτήτες δηλώνει ότι δεν έχει πλέον εισοδήματα από ακίνητα και πληρώνει μόνο φόρους.
-Οι δείκτες ασφυξίας της μισθωτικής αγοράς που αφορούν τις καθυστερήσεις ή τη μη πληρωμή ενοικίων, τις μειώσεις των μισθωμάτων κλπ. παρουσιάζουν σταθερή επιδείνωση.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογαίας σας προσκαλεί στον ετήσιο χειμερινό χορό του, στο CAFE-RESTAURANT" ΦΙΛΙΑ", την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα προσέλευσης 13:00


Ο Σύλλογος μας, σας προσκαλεί στον ετήσιο χειμερινό χορό μας στο CAFE-RESTAURANT" ΦΙΛΙΑ", την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα προσέλευσης 13:00.
Μας περιμένει μια υπέροχη αίθουσα με θέα το απέραντο γαλάζιο, νόστιμη κουζίνα και άψογη εξυπηρέτηση!
Ο Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο, ο Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο -τραγούδι) θα μας φέρουν την Ήπειρο κοντά μας!
Ο Νεκτάριος Γκαγκώσης (βιολί) με την Ιωάννα Λεγάκη (τραγούδι) θα μας ταξιδέψουν στα υπέροχα νησιά μας!
Συμμέτοχη: 25 ευρώ ενήλικες
15 ευρώ παιδιά έως 18 ετών
Πλήρες μενού που έχει ως εξής ανά 10 άτομα: ορεκτικά,
2 μεγάλες σαλάτες του σεφ, 2 τζατζίκι, 2 τυρί φέτα, 2 μερίδες λουκάνικα, τυροπιτάκια, 3 μερίδες μπεκρή μεζέ, 3 σαγανάκια τυρί!
Κυρίως πιάτο χοιρινή μπριζόλα 300-350 γραμμαρίων με τηγανιτές πατάτες (δυνατότητα επιλογής φαγητού σε ειδικές περιπτώσεις)!

Ποτά: απεριόριστο κρασί -αναψυκτικά

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σκάνδαλο τεσσάρων εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου εντόπισε το ΣΔΟΕ


Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο εκατομμυρίων, αυτή τη φορά σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική διεύθυνση του ΣΔΟΕ. 
Όπως προκύπτει δύο συνεταιρισμοί πήραν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού κατέληξε στις τσέπες των υπευθύνων.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. 
Η δουλειά ανατέθηκε σε τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής, αλλά όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων», φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.


ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/node/140323#ixzz2rP994iSk

Η Αδελφότητα Ράικου Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:00 το μεσημέρι στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ», Αγίου Φανουρίου 38, Ίλιον



Γιάννενα: Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή


Μετά από έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από δύο κιλά κάνναβης, μία ζυγαριά και τρία καπνογόνα

Συνελήφθη, χθες (24-01-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι σπίτι στο οποίο διαμένει ο 25χρονος, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα», πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (2.096,3) γραμμαρίων
 μία ηλεκτρονική- ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
 τρία καπνογόνα χειρός
 ένα σπρέι πιπεριού
 (27) μεταλλικές προσθήκες κάνης για όπλο φωτοβολίδας
 ένα κυτίο με καψύλλια για όπλα φωτοβολίδας
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0



Ο Ατρόμητος με γκολ του Παπαδόπουλου στο 33'  επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν από νωρίς να βάλουν ένα γκολ που θα τους διώξει το άγχος, οι φιλοξενούμενοι να καταστρέψουν το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλους τους και αν τα καταφέρουν, να χτυπήσουν στην κόντρα.
Στο 33' εκπληκτικό τακουνάκι του Καραμάνου στον αέρα, ο Παπαδόπουλος με ωραία ενέργεια θα φέρει την μπάλα στο δεξί και με πλασέ θα ανοίξει το σκορ για το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε χωρίς ρυθμό και σπουδαίες φάσεις, με τον Ατρόμητο να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος):Τσέναμο - Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Καραμάνος (64' Μπρίτο), Δημούτσος (89' Φυτανίδης), Ιγκλέσιας, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (76' Γκαρσία), Παπαδόπουλος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Βελλίδης - Ντάσιος (54' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Μπέριος (79' Γιάκος), Μιχαήλ, Στρούνα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Αυγενικού (70' Κρητικός), Ακόστα, Ίλιτς.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, στο 8ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης



Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των μεταναστών και για προέλεγχο δρομολογίου

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος τρεις υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 52, 45 και 39 ετών) και ένας 38χρονος Έλληνας, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας.
Συγκεκριμένα βραδινές ώρες προχθές (23-01-2014), στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ήλεγξαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και ένας 39χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, στα οποία επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές, οι οποίοι έλεγχαν το δρομολόγιο κίνησης προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (1790) ευρώ
το χρηματικό ποσό των (7.500) λεκ Αλβανίας
τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών
δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες διακινητές οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (δύο 24χρονοι και ένας 19χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, χθες (24-01-2014) το μεσημέρι στον Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, τη στιγμή που είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού και είχαν αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήθος χρυσών κοσμημάτων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
διαρρηκτικά εργαλεία
το χρηματικό ποσό των (86,30) ευρώ.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, προέκυψαν τα παρακάτω:
οι τρεις δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν δέκα κλοπές-διαρρήξεις από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και συγκεκριμένα στα χωριά Παγκράτι, Ραχούλι, Ξηρόλοφος, Κρυσταλλοπηγή και Νεράιδα.
επέλεγαν σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας.
ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση ενώ δε δίσταζαν να καταναλώνουν τρόφιμα και ποτά εντός των οικιών και κάποιες φορές να διανυκτερεύουν μέσα σ’ αυτές.
επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και είδη ρουχισμού, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κατασχεθέντων και να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
 Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.