powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2016 στο Δ. Ζηρού

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2016 στην Φιλιππιάδα του Δήμου Ζηρού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2016 στην Φιλιππιάδα του Δήμου Ζηρού πραγματοποιήθηκαν και φέτος με τεράστια επιτυχία!
Παρά την αρνητική διάθεση του Δήμου Ζηρού να μην μας επιχορηγεί με υλική βοήθεια, να μην μας προάγει ως Κοιτίδα Πολιτισμού, να μας πετάει στον δρόμο κάνοντας έξωση από τον άτυπο Δημοτικό Χώρο που επί 6 έτη στεγαζόμασταν χωρίς πλέον καμία πρόνοια και φροντίδα μετεγκατάστασής μας σε άλλο χώρο, με την ρατσιστική του διάθεση που ξήλωσε κάθε μας μέσο διαφήμισης (ενώ διαφημίσεις πολυπερασμένων άλλων εκδηλώσεων ακόμα στέκουν όρθιες...) και με την επιβολή του να μην μας περιλαμβάνει ούτε καν αναφορικά στις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις εντός του Δήμου Ζηρού για φέτος... Καταφέραμε με την αγάπη των όσων ξέρουν να εκτιμούν και να αξιολογούν ορθά τις προσπάθειες μας να φέρουμε μεγαλειώδη επιτυχία στην Πολιτισμική μας Προσπάθεια!
Το πλήθος του κόσμου που κατέκλεισε την Εκδήλωση μας με πάνω από 2500 άτομα ξεπέρασε την κάθε προσδοκία μας και μας περιέβαλε με την αγάπη που διαρκώς μας μετέδιδε στην ασφυκτικά γεμάτη Πλατεία Τσιμέντων (απέναντι από το Κ.Υ. Φιλιππιάδας).
Ο Πολιτιστικός μας Φορέας μέσα από μια Ξεχωριστή Παράσταση Καραγκιόζη όπου Καυτηρίασε με Ήθος και Αξιοπρέπεια τα κακά που βάλλουν την Τέχνη, τους Σκοπούς μας αλλά και τα του Δήμου μας Χάλια... γενικότερα, μοίρασε χαμόγελα αλλά και προβληματισμούς που δεν ήταν άστοχοι και δεν προσπεράστηκαν απλά...
Σημειώνουμε ότι επιλέξαμε φέτος να μην καλέσουμε ειδικά καμία Αρχή και Φορέα καθώς ως Πολιτεία θεωρούμε πως οφείλει να βρίσκεται σε Εκδηλώσεις Μοναδικότητας, Ευρείας Αποδοχής και με τόσο μεγάλη Συμμετοχή Κοινού έτσι που χωρίς να προηγηθεί ειδικό κάλεσμα θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους στο Κοινο, εξάλλου μια Λαϊκή Εκδήλωση όπως τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ, Λαϊκά και Δημόσια προβάλετε άρα όσοι πιστοί προσέλθετε Λαϊκά και Απλά... καθώς Τζάκια Τρανά και Παραγοντιλίκια ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ...
Την επιτυχία μας δεν την εμπόδισε ούτε η άρνηση προαγωγής της Εκδήλωσής μας από τα Μ.Μ.Ε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν πρόσκεινται Χατζατζαρίζοντας στην Δημοτική Αρχή που ειδικεύεται στο να κρατά ομήρους τους Ελάχιστους της Ελευθερίας ή αλλιώς τους Μέγιστους του Λαδιού...
Διωγμένος πλέον από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού με το καθεστώς εξώσεως και αμφιβόλου επαναστεγάσεως μας, ο Πολιτιστικός μας Φορέας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς έσοδα) και χωρίς ούτε ένα ελάχιστο ψήγμα υποστήριξης από τον Δήμο Ζηρού αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Δήμο μας και να βρει αλλού κατευόδιο για να διασώσει και να διαδώσει τον Καραγκιόζη.
Έτσι τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ δεν θα μπορέσουμε (σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής συμβάντα) να τα ξαναπαρουσιάσουμε στο Δήμο Ζηρού, εκτός και αν ο Δήμος Ζηρού μεθοδικά εγκαταλείψει τον Εγωισμό του και φροντίσει την Διατήρηση μας με Νέο Χώρο Στέγασης αλλά και κάθε άλλη Απαραίτητη Βοήθεια.
Ευχάριστο επίσης είναι το γεγονός που απρόσμενα προέκυψε μέσα από την φετινή παρουσίαση μας, όπου Σημαντικός Οικονομικός Παράγοντας της περιοχής μας επιθυμεί να στηρίξει το Πολιτισμικό Έργο μας και προτίθεται να καταβάλει κάθε βοήθεια ώστε τα Καραγκιόζικα να συνεχίσουν την πορεία τους στο Δήμο Ζηρού ακόμα και αν αποχωρήσουμε από τα Όρια του Δήμου μας.  Πρόταση που μελετούμε χωρίς ακόμα να έχουμε τελική θετική ή αρνητική απόφαση από το Δ.Σ. και τα Μέλη του Φορέα μας.
Ευχαριστούμε Θερμά τους Χορηγούς μας, το υπέροχο Κοινό που μας εμψύχωσε όπως και όλους τους Αφανείς Ήρωες που στάθηκαν στο πλευρό μας και στον Αγώνα μας για Πολιτισμό όχι μόνο στη Φετινή Εκδήλωση μας αλλά και σε όλα τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ των προηγούμενων χρόνων.

Με Εκτίμηση

Π. Σ.  Καραγκιόζη

Δεν υπάρχουν σχόλια: