powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Δεκαπενταύγουστος στους Μελιγγούς Δωδώνης με πανηγύρια και «χορευτομάνι»!

Μια ξεχωριστή συνάντηση όσων συμμετείχαν στα Χορευτικά της Αδελφότητας Μελιγγών, απ’ το 1980 μέχρι και το 2000, θα γίνει φέτος για πρώτη φορά, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, μετά τις 9 μ.μ., στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου του χωριού.
Ήρθε η ώρα να χορέψουν ξανά όλοι μαζί, σ’ ένα γλέντι με τραγούδια που έχει ετοιμάσει ο Μελιγγιώτης χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Γούσιας, σ’ ένα «χορευτομάνι» όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, ώστε να θυμηθούν αγαπημένες στιγμές κι ας έχουν ξεχάσει κάποια απ’ τα χορευτικά βήματα.
 Για τον Δεκαπενταύγουστο που πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου Μελιγγών, η Αδελφότητα θα κάνει το καθιερωμένο πανηγύρι, το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου φιλοξενείται η ορχήστρα του Κώστα Κάκου(στο τραγούδι ο Τάκης Κάρκανος και ο Μιχάλης Τάτσης), ενώ την Δευτέρα 15 Αυγούστου η ορχήστρα του Μάκη Μποροδήμου (στο τραγούδι: Δημ. Αχνούλας και Κώστας Μαλάμος).Και τις δύο βραδιές θα έχει λαχειοφόρο αγορά, η κλήρωση της οποίας θα γίνει αργά το βράδυ της Δευτέρας (15 Αυγούστου), με πολλά δώρα για τους τυχερούς!

Πανηγύρι και στον Άγιο Κοσμά
 Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ημέρα γιορτής του Αγίου Κοσμά, το ομώνυμο εξωκλήσι των Μελιγγών γιορτάζει. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό θα ακολουθήσει ημερήσιο πανηγύρι μέχρι αργά το απόγευμα, με την ορχήστρα του Αποστόλη Μπίλη.

Ο χορός θα είναι ελεύθερος όλες τις μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: