powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

"Κίνηση Πολιτών Αντι..δρώ": Επιτυχημένη η εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα


Με ικανοποίηση και... πολύ προβληματισμό πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Ηγουμενίτσα η εκδήλωση που οργάνωσε η "Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας", η "Κίνηση Πολιτών Αντι..δρώ" και η "Αυτόνομη Ομάδα Πολιτών Κέρκυρας", με θέμα τις επερχόμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από Τράπεζες και Δημόσιο.
Οι ομιλητές, Κωνσταντίνος Σιντόρης, Δικηγόρος - Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης, Δικηγόρος Ιωαννίνων, ανέπτυξαν με λεπτομέρειες τόσο τη διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης (με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) όσο και πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν.
Πλήθος ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν, καθώς υπάρχει μεγάλη αγωνία στην κοινωνία για το "τι μέλλει γενέσθαι" στο ζήτημα των πλειστηριασμών που έρχονται. Εκτός βεβαίως από τους προβληματισμούς αναζητήθηκαν λύσεις και προτάσεις που όμως δεν είναι εύκολο να δοθούν.
Παρόλα αυτά το πλέον αισιόδοξο μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν το γεγονός ότι διαφορετικές ομάδες πολιτών αλλά και απλοί πολίτες που ήρθαν από Γιάννενα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα και Άρτα, χωρίς την... "υποβοήθηση" κομμάτων βρέθηκαν όλοι μαζί, αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν ότι... δεν πάει άλλο! Πρέπει κάτι ν' αλλάξει ή μάλλον πρέπει ν' αλλάξουν όλα!

Σύντομα και άλλες εκδηλώσεις, δράσεις και αντιδράσεις με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων πολιτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: