powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της συνέχισης λειτουργίας των Δομών Κοινωνικό Παντοπωλείο- Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ιωαννιτών


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" η πράξη "Δομές παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ιωαννιτών", με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 243,360.00 €. Φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ)
Με την απόφαση ένταξης,  θα συνεχιστεί η λειτουργία των παραπάνω δομών, οι οποίες καλύπτουν τμήμα του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε βασικά αγαθά διατροφής, ένδυσης, φαρμακευτικής αγωγής κλπ
Η Δομή Βασικών Αγαθών "Κοινωνικό Παντοπωλείο"  θα διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά,  είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια   κλπ σε  τουλάχιστον 265 ωφελούμενους. 
Η Δομή "Κοινωνικό Φαρμακείο"  θα παρέχει  σε τακτική ή έκτακτη βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα μηνιαία που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη αυτή.
Και οι δύο δομές στεγάζονται στο συγκρότημα του ΚΕΠΑΒΙ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, Ιωάννινα.  
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: