powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση δημάρχου Δωδώνης κ. Χρήστου Ντακαλέτση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Δύο σημαντικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, με στόχο την προώθηση ζητημάτων του Δήμου και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.
Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό Παναγιώτη Σκουρλέτη. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η οικονομική ενίσχυση του Δήμου για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες, καθώς και έργων υποδομής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για το μέγεθος των ζημιών που άφησαν στην περιοχή τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ετών, θέμα για το οποίο ο Δήμος έχει απευθύνει αναλυτικά υπομνήματα κατά το παρελθόν για τα προβλήματα αυτά που παραμένουν άλυτα και επιτείνονται με την πρώτη βροχόπτωση.
Επίσης παρουσιάστηκαν τα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που ανέκυψαν με ένταση κατά την διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου εξ αιτίας και της παρατεταμένης ανομβρίας και έγινε εκτενής συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Υπουργό μία ακόμη σειρά θεμάτων που απασχολούν τους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης, όπως είναι αυτό της εκπόνησης μελετών, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να προωθηθεί τροπολογία με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα να καλυφθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση επείγουσες ανάγκες των Κέντρων Υγείας και των αγροτικών ιατρείων, όπως ήδη συμβαίνει για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει ο Δήμος να καλύψει τις δαπάνες γραμμών ιντερνέτ στα αγροτικά ιατρεία ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η συνταγογράφηση ή πιθανές ανάγκες στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων.
Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε. Το βασικό θέμα που τέθηκε σχετίζεται με την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα που ανακύπτουν στο λεκανοπέδιο (από Επισκοπικό μέχρι Κρυφοβό) εξ αιτίας της διέλευσης της Ιόνιας Οδού.
Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε ότι οι παρεμβάσεις για το παράπλευρο δίκτυο και την διευθέτηση των ομβρίων θα περιληφθούν σε συμπληρωματική εργολαβία που θα γίνει και θα αφορά ανάλογα ζητήματα σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού.
Και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης εκφράζει την ικανοποίησή του για την συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών καθώς αποτυπώθηκε η πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: