powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, η ενημερωτική εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ ) και το Παράρτημα Ηπείρου-Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) με θέμα: «Προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές», τόσο από πλευράς συμμετοχής, όσο και από πλευράς ενδιαφέροντος της θεματολογίας.
Τις εργασίες της εσπερίδας συντόνισε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων κ. Αναστάσιος Γάτσιος και παρακολουθήσαν: η Οργανωτική Γραμματέας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κα Ηλιάνα Τσολιού, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη, ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» κ. Κων/νος Μπασιούκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»  κ. Νίκος Ζήκος, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλης Σπύρου, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Ελπινίκη Μπάρκα και Χρήστος Οικονόμου, το μέλος της Συντονιστικής ΑΝΕΛ Ιωαννίνων  κ. Γιώργος Γοργόλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων κ. Άγγελος Φούκας, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και άλλων γεωτεχνικών υπηρεσιών, γεωτεχνικοί - μέλη  του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε Ηπείρου – Νήσων, κτηνοτρόφοι και αγρότες.
Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης  ήταν ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο οποίος  αναφέρθηκε συνολικά στα θέματα που αφορούν στον κλάδο της κτηνοτροφίας, τους στόχους και τις λύσεις που έχει δρομολογήσει το ΥΠΑΑΤ για την αναγέννηση του.
Παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:
1. «Τι είναι τα διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης»
Τσιακίρης Ρήγας, Δασολόγος, Σύμβουλος Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων
2. «Προβλήματα και προοπτικές των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ήπειρο»
Κορωναίος Θόδωρος, Γεωπόνος - Μελετητής , Μέλος Δ.Ε. Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου  – Νήσων
3. Τα θέματα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Ήπειρο»
Δεκόλης Ιωάννης, Πρόεδρος Μετακινούμενων κτηνοτρόφων Ηπείρου
4. «Προβλήματα που αναδείχτηκαν με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στον πρωτογενή τομέα»
Βάκκα Ελένη, Δασολόγος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων
5. «Η πληρωμή των δικαιωμάτων βοσκής στην Περιφέρεια Ηπείρου ως καλή πρακτική»
Σακκάς Βαγγέλης, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Περιφέρειας Ηπείρου.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ του Υπουργού των υπηρεσιακών παραγόντων και των κτηνοτρόφων που παρακολούθησαν την εσπερίδα, στην οποία ο κ. Γιάννης Τσιρτώνης απάντησε σε ερωτήματα που τους απασχολούν.

Από το Παράρτημα ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια: