powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου στο Υπουργείο Παιδείας για το ΣΔΕ Ιωαννίνων και την επίσκεψή στο ΣΔΕ


Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος συναντήθηκε στις 14/9/2017 με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας -τον σύμβουλο του υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη και το Δ/ντή της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης- σχετικά με τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση, η οποία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ο βουλευτής επεσήμανε μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα που απασχόλησαν το ΣΔΕ κατά την προηγούμενη χρονιά, υποστηρίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να ξεπεραστούν γρήγορα, έτσι ώστε το ΣΔΕ να λειτουργήσει άρτια την καινούρια σχολική χρονιά. Οι ιθύνοντες του υπουργείου επιβεβαίωσαν ότι έχει ξεκινήσει ήδη η κανονική ροή χρηματοδότησης όλων των ΣΔΕ της χώρας, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι ανανεώσεις αποσπάσεων και οι νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών για τα ΣΔΕ. Επιπλέον, τονίστηκε ότι για πρώτη φορά φέτος ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα οι προσλήψεις ωρομισθίων, έτσι ώστε να τοποθετηθούν στα ΣΔΕ μέχρις τις αρχές Νοεμβρίου.
Ο κ. Στέφος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτελεστεί όσον αφορά την επίλυση των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων. Υποστήριξε ότι το κυβερνητικό έργο στον τομέα της εκπαίδευσης μπορεί να «αγγίξει» τους πολίτες, μόνο όταν τα προβλήματα επιλύονται με άμεσο και γρήγορο τρόπο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Στη συνέχεια ο κ. Στέφος πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΣΔΕ Ιωαννίνων, όπου ενημέρωσε την διευθύντρια κα. Καίτη Σεντελέ για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με την λειτουργία των ΣΔΕ για τα επόμενα χρόνια. Από την πλευρά της η κα. Σεντελέ πληροφόρησε τον κ. Στέφο για τις σημαντικές δράσεις που έχει αναλάβει και που συμμετέχει το σχολείο και τον ξενάγησε στους χώρους του.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές της 2ης τάξης που έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα και χαρακτήρισε το ΣΔΕ ένα σχολείο πολύμορφο και ιδιαίτερο. Τόνισε στους μαθητές πως είναι αξιέπαινος ο αγώνας που κάνουν συνδυάζοντας τα μαθήματα με τις υποχρεώσεις ενός ενήλικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: