powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «5ος Νάιος Δρόμος»

Την μοναδική εμπειρία του τερματισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, μπροστά στο αρχαίο στάδιο, έζησαν οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον 5ο Νάιο Δρόμο 18.5km και στον Αγώνα Δρόμου 5km, που διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία την Κυριακη 8 Οκτώβρη.
Η εκκίνηση του 5ου Νάιου Δρόμου δόθηκε από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση στις 10 το πρωί στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και οι 100 περίπου αθλητές αφού διέσχισαν την Δωδωναία κοιλάδα, τερμάτισαν χειροκροτούμενοι από εκατοντάδες θεατές στο αρχαίο στάδιο. Πρώτος έκοψε το νήμα του αγώνα ο Γιώργος Γκουγιάνος, ενώ στην δεύτερη και την τρίτη θέση τερμάτισαν, ο Γιάννης Τσιαμπούλας και ο Αλέξανδρος Λουκας αντίστοιχα. Στην κατηγορία γυναικών , πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου, με δεύτερη την Λαμπρινή Ντούτση και τρίτη την Ασπα Γκόγκου.
Ο Προιστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κων/νος Σουέρεφ, έδωσε την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5km στις 10:15 το πρωί, ο οποίος ξεκίνησε από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και οι αθλητές τερμάτισαν στο αρχαίο στάδιο επίσης. Νικητής ήταν ο Νέστορας Κολιός ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Πέτρος Λώλης και τρίτος ο Σπύρος Παππάς. Στην κατηγορία γυναικών, πρώτη έκοψε το νήμα η Ελισάβετ Σκανδάλη, δεύτερη τερμάτισε η Ρούλα Τζαβάρα και τρίτη η Ελένη Καπετανίδη. Μαθητές σχολείων της περιοχής και σύσσωμο το Δημοτικό Σχολείο Ροδοτοπίου έλαβαν μέρος στον Παιδικό Αγώνα 2km με τον οποίο συμπληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Με την δυναμική παρουσία τους , την ενέργεια και την ζωντάνια τους, οι μικροί δρομείς κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που τους υποδέχτηκε στον τερματισμό.
Η Ε.Κ.Α Δωδώνη Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι Δωδωναίας Κοιλάδας, έκαναν πράξη ένα όραμα ετών, την αναβίωση των Πανελλήνιων "Νάιων Αγώνων" της αρχαιοτητας.
Αρωγοί στην όλη προσπάθεια είναι, η περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια και εθελοντική προσφορά, του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου, των εθελοντών κατοίκων της περιοχής, της FIFTH ELEMENT, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ, της Τροχαίας Ιωαννίνων, των μικρών αθλητών της ΕΚΑ «ΔΩΔΩΝΗ» και των γονιών τους.
Την τεχνική υποστήριξη των αγώνων είχε η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events “My Adventure”.
Τα αποτελέσματα έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.naiosdromos.gr

 Ο 5ος Νάιος Δρόμος ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν δικαιωματικά τη θέση που τους αξίζει σ’ έναν από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: