powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Συνελήφθη ημεδαπός, με αυτοσχέδιες παγίδες πτηνών


Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού, κατοίκου Αθηνών και στην κατάσχεση δέκα (10) άγριων ωδικών πτηνών προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας που έγινε στο ΑΤ Ζίτσας και στην Ομοσπονδία, κλιμάκιο της Θηροφυλακής διενήργησε περιπολία και ελέγχους στην περιοχή της Τ.Κ Γκριμπόβου του Δήμου Ζίτσας, όπου εντόπισε ένα άτομο, που όπως διαπιστώθηκε είχε στήσει αυτοσχέδιες παγίδες (ξόβεργες) για άγρια ωδικά πτηνά.
Όπως διαπιστώθηκε στις αυτοσχέδιες παγίδες είχαν ήδη εγκλωβιστεί δέκα (10) άγρια ωδικά πτηνά (καρδερίνες).
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τα ωδικά πτηνά και οι παγίδες κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Δασαρχείο προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απελευθέρωσής τους.
Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με αφορμή το περιστατικό υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση που έχουν όλοι, να σέβονται την κείμενη νομοθεσία και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της ελληνικής υπαίθρου.

Τέλος, εκφράζει σε σύσσωμη την κυνηγετική οικογένεια θερμές ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, χωρίς κυνηγετικά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: